A regény japán kulisszái mögött: utcák, városrészek, kávézók, szentélyek, jazz, kalligráfia, cseresznye, szaké - meg úgy általában Tokió és Japán.

Indul a "Tokiói lilaság" blog

2017/10/15. - írta: Kenshin

Üdvözlök minden kedves olvasót!

A „Tokiói lilaság” blog apropója és ihletője a 2017 novemberében megjelenő azonos című regényem. Nehéz bekategorizálni a könyvet, talán nem is lenne szabad, de ha mégis mondani kell valamit, akkor talán lélektani regény, talán mágikus realizmus, talán… Talán. Én magam sem tudom. Amit viszont biztosra tudok, hogy a történet Japánban játszódik, áthatja a japán kultúra, a japán vidék és a főváros, Tokió hangulata, a japán szimbólumok, képek, színek, illatok érzések. A történet univerzális (talán), a gondolatok a sajátjaim (és a fejemben lakó többieké), minden egyéb japán.

Hogy miért? Nehéz erre egyértelmű választ adni. Talán, mert Japánban kezdtem először írni. Talán, mert a mai napig inspirál, amit az ott töltött egy év alatt megéltem. Talán, mert így lehetőségem nyílik újra visszamenni oda, újra Tokió utcáin sétálni, újra megélni a japán valóságot, újra elmerülni a japán kultúra és a japán történetek tengerében.

Remélem, mind el fogjátok olvasni a regényt, és akármit is vált ki belőletek, szeretném kicsit jobban, kicsit másképp, kicsit a valóság oldaláról bemutatni nektek azokat a helyszíneket, szokásokat, jelenségeket, amik visszaköszönnek a könyv lapjain, és inspiráltak a történet megírásában. Lesznek itt utcák, teljes városrészek, épületek, parkok, kávézók, japán jazz és jazz Japánban, mitológia és vallás, ízek és illatok, kulturális szokások. Ahol tudom, igyekszem fényképekkel is megjeleníteni a leírtakat (ha lehet, a sajátjaimmal), egyébként pedig marad a szó, a betű.

Jó olvasást, jó szórakozást, jó gondolkodást!

Arigatou

Boris

tokioi_lilasag_elolap.png

komment
süti beállítások módosítása